A Chemark Kft. 202.999.955,- Ft támogatásban részesült
2018. február 2.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretén belül nagyvállalatok iparfejlesztési beruházásainak ösztönzésére kiírt felhívásra benyújtott pályázata alapján a Chemark Kft.  az NGM/21492-8/2017-es Támogatási Szerződés keretében 202.999.955,- Ft támogatásban részesült.

A pályázathoz kapcsolódó teljes beruházás a vállalat Peremarton gyártelepi székhelyén valósult meg.

Vállalatunk 2017. évben robotizációs technológiákkal bővítette kiszerelő kapacitását.

A projekt során kiépítettünk egy komplett töltőgépsort,  egy raklapozó manipulátort, mely az dobozolt árukat helyezi raklapokra, két végcsomagoló berendezést, mely a már letöltött termékeket dobozolja és raklapozásra készíti elő, két raklapozó robotot, melyek összesen négy kiszerelő sort szolgálnak ki.

A projekt részeként kiépített szoftver és a hozzátartozó hardver, nyomtatógépek automata címkézést és feliratozást tesznek lehetővé.

A mai követelményeknek megfelelően a feliratozást kétdimenziós vonalkóddal tudjuk megoldani, mely a GS1 szabványnak megfelelően tartalmazza a termék GTIN (EAN) kódját, a sorozatszámot, gyártási dátumot, de lehetőséget ad további információk elhelyezésére is a datamátrixban úgy, mint pl. a lejárati dátum, szériaszám.